marți, 14 iunie 2011

Invata limbajul tacerii

Legaturile tale sunt toate intamplatoare, iar cand ai o legatura oficiala cu cineva, trancanesti despre o mie si unu de lucruri prostesti fiindca nimic nu conteaza, e un mod de a face timpul sa treaca. 
Dar cand incepi sa te apropii de cineva si apare intimitatea, chiar si un singur cuvant pe care il rostesti conteaza. Atunci nu te mai poti juca atat de usor cu cuvintele, pentru ca atunci totul are inteles. Asa ca vor exista intervale de tacere.
La inceput, esti stingherit, pentru ca nu esti obisnuit cu tacerea. Te gandesti ca trebuie sa spui ceva atunci ce o sa gandeasca celalalt? Atunci cand devii intim cu cineva, cand exista un fel de iubire, apare tacerea si nu ai nimic de spus. In realitate nu e nimic de spus-nimic. 

Cu strainii sunt multe de spus, cu prietenii nu e nimic de spus, si tacerea devine grea apasatoare pentru ca nu esti obisnuit cu ea.
Nu stii ce muzica e tacerea. Cunosti un singur mod de a comunica, si acela e cu mintea. Nu stii sa comunici cu inima, de la inima la inima, in tacere. Nu stii sa comunici doar fiind acolo, prin prezenta ta.
Cresti, si vechiul model de comunicare nu mai corespunde.Va trebui sa gasesti alte moduri de comunicare nonverbale. Cu cat esti mai matur cu atat ai mai multa nevoie de comunicarea nonverbala.
Ai nevoie de un limbaj pentru ca nu stii sa comunici. Limbajul e doar o metoda de scoala  primara. Adevarata metoda e tacerea.
Cu cat meditezi mai mult, cu atat vei iubi mai mult si, in cele din urma, vei avea o clipa cand numai tacerea te va ajuta. Asa ca data viitoare cand vei fi cu cineva si nu veti comunica prin vorbe, in loc sa fii stingherit fii fericit. Ramai tacut si lasa tacerea sa comunice.
Ai nevoie de limbaj pentru a stabili o legatura cu oamenii cu care nu ai o relatie de iubire. Ca sa comunici cu oamenii cu care ai o relatie de iubire nu iti trebuie un  limbaj. Trebuie sa fii inocent ca un copil, si tacut. 
Vor exista si gesturi, uneori va veti zambi si va veti tine de mana, sau veti tacea. privindu-va in ochi, nefacand nimic. 
Prezentele se vor intalni si se vor contopi, si se va intampla ceva ce numai voi veti sti, caci acel ceva nu se intampla la suprafata, ci undeva in adancul fiintei. 
Bucura-te de tacere, simte-i gustul si savoarea. Curand vei vedea ca tacerea comunica singura, intr-un mod mult mai profund, si ca acea comunicare e sacra, pura.
Extras din Osho- Intimitatea



Niciun comentariu: