luni, 6 iunie 2011

Bucuria de a iubi


Atunci cand iubesti, esti plin de bucurie. Cand nu poti iubi, nu ai cum sa fii fericit. Bucuria este o functie a iubirii, o umbra a acesteia. Ea urmeaza pretutindeni iubirea. 
De aceea, deschideti-va din ce in ce mai mult fata de iubire si veti deveni din ce in ce mai fericiti. 
    
 Nu va trebui sa va intereseze daca iubirea va este returnata sau nu; acest lucru nu are nici cea mai mica importanta. Fericirea urmeaza pretutindeni iubirea, indiferent daca aceasta din urma este returnata sau nu sau daca celalalt ii raspunde cu aceeasi moneda. 

 In aceasta consta rezultatul iubirii, in faptul ca valoarea ei este intrinseca. Ea nu depinde de raspunsul celuilalt, ci va apartine in intregime dumneavoastra. Nu conteaza nici pe cine iubiti: poate fi un caine, o pisica, o piatra sau un copac. 


Asezati-va langa o stanca, cu o atitudine plina de iubire. Purtati un mic dialog. Sarutati piatra si asezati-va pe ea. Simtiti-va una cu ea, si dintr-o data veti simti un val de energie dublata de o bucurie imensa. Poate ca nu piatra v-a raspuns la iubirea dumneavoastra - sau poate ca a facut-o, dar acest lucru nu are nici o importanta. 
Cert este ca iubirea dumneavoastra a generat acest val de fericire. 

Cine iubeste este fericit.
 De intelegeti acest secret, puteti fi fericit 24 de ore pe zi. Daca sunteti plin de iubire timp de 24 de ore pe zi, fara sa mai depindeti de un obiect al iubirii, veti deveni din ce in ce mai independent, caci veti putea iubi fara ca cineva sa fie de fata. 
Veti putea iubi chiar si golul din jurul vostru. 

 Chiar daca sunteti singur in camera, veti umple intreaga camera de iubirea voastra. 
Chiar daca va aflati intr-o inchisoare, o veti putea transforma instantaneu intr-un templu. 
In clipa in care o veti umple cu iubire, ea nu va mai fi o inchisoare. 

Extras din Osho - Bucuria de a iubi

2 comentarii:

Anonim spunea...

Superb şi adevărat! Abia de curând am simţit acest adevăr.
Minunate postări, şi pline de lumină!

Erya spunea...

Este lumina in fiecare dintre noi, si ea e mult mai vizibila atunci cand lasam iubirea sa razbata prin tot ceea ce facem.
Multumesc mult pentru cuvintele tale! Pupici